Navigatie

W.C. Brouwer (1877-1933)

Brouwer was een zoon van Nicolaas Brouwer, hoofd van een lagere school in Leiden, en Antonia Coert. Hij volgde een opleiding aan de Teekenschool in zijn geboorteplaats. Van 1894 tot 1898 werkte hij er in het atelier voor boekversiering en lettersnijden van zijn zwager Loebèr.[2] Hij vertrok vervolgens naar Gouda, waar hij ging pottenbakken bij Goedewaagen. Hij sloot zich rond 1900 aan bij de kunstenaarsgroep rond 't Binnenhuis. In 1901 richtte Brouwer een eigen keramisch bedrijf op in Leiderdorp onder de naam Fabriek van Brouwer's Aardewerk.

Vanaf 1906 maakte hij ook bouwaardewerk en tuinkeramiek, een voorbeeld hiervan is het architecturale keramiek dat hij maakte voor het Vredespaleis in Den Haag. Hij wordt beschouwd als vernieuwer op dit gebied.[3] Hij werkte samen met architecten als Berlage, Oud, Dudok en Wils. Hij was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

W. C. Brouwer nam in zijn laatste levensjaren weer het schilderen ter hand waarvoor hij aanvankelijk, in zijn jonge jaren, gekozen had. Hij overleed op 23 mei 1933, 55 jaar oud. De fabriek van Brouwer's Aardewerk werd onder de wisselende leiding van zijn zoons tot 1956 voortgezet. Op 2 maart van dat jaar vond de liquidatie, het jaar daarop de opheffing plaats.

 

 

JOHAN VAN LOON 

verkoopexpositie

www.keramieknu.nl

Oproep !!!

Heeft u informatie over het leven van schilder  A.J. van 't Hoff of bezit u werk van hem? Neemt u dan contact met ons op. Alvast hartelijk dank! mail: williamjansenart@gmail.com

 

 

 

 

 

© 2015 - 2018 William Jansen Art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel